Baur JA, Pearson KJ, Price NL, Jamieson HA, Lerin C, Kalra A, Prabhu VV, Allard JS, Lopez-Lluch G, Lewis K, Pistell PJ, Poosala S, Becker KG, Boss O, Gwinn D, Wang M, Ramaswamy S, Fishbein KW, Spencer RG, Lakatta EG, Le Couteur D, Shaw RJ, Navas P, Puigserver P, Ingram DK, de Cabo R, Sinclair DA. Resveratrol improves health and survival of mice on a high-calorie diet. Nature. 2006;444:337–342. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
One of the nagging unresolved questions regarding ketone bodies is whether they correlate with seizure control. Recent studies have suggested that under certain conditions and in specific models, blood levels of ketones do not in fact correlate well with anticonvulsant effects (Hartman & Vining, 2007). However, ketone levels are known to vary considerably during the circadian cycle, mostly as a consequence of feeding schedules and subsequent metabolism of foodstuffs (DeGasquet et al., 1977). Despite numerous studies highlighting ketonemia following KD treatment, we still do not know what the true brain concentrations are, especially in the microenvironment of the highly metabolically active synapse. Moreover, there are other studies suggesting that high ketone body levels are not necessary for clinical efficacy of a high-fat diet against medically refractory epilepsies (Pfeifer & Thiele, 2005).
Perhaps this article has confused you more than anything else. In that case, do some more research online or visit your doctor and ask about ketosis. It’s certainly not right for everyone, and it isn’t safe if you aren’t eating and exercising well. So make sure you consult a doctor or nutrition expert to make sure Keto Pills are good for you personally. If you want to order your bottle today, just click the button below!
Furthermore, if the KD increases GABA levels in the brain, then such an effect is approximated by vigabatrin, an irreversible inhibitor of the degradative enzyme GABA-transaminase, as well as by tiagabine, a GABA re-uptake blocker that interferes with presnaptic GABA transporters (White et al., 2007). Yet, the anticonvulsant profile of the KD is distinct from that of vigabatrin and tiagabine (Hartman et al., 2007). The general approach of deriving another pill that enhances brain GABA levels may not be relevant or viable, since many seizure types seem to be exacerbated by agents that contribute to enhanced tonic inhibition, and extrasynaptic GABA receptors that mediate tonic inhibition are more sensitive to elevated ambient GABA concentrations (Sazgar & Bourgeois, 2005). Indeed, increased GABAergic inhibition in the cortex appears to underlie the mechanism of synchronization and seizure generation in two mouse models of autosomal dominant nocturnal frontal lobe epilepsy (Klassen et al, 2006)
Untuk memperdalam ilmunya, beliau selalu aktif mengikuti pelatihan mengenai gizi dan nutrisi hingga asupan nutrisi untuk penderita penyakit metabolik dan degeneratif. Pada tahun 2019, beliau mendapatkan sertifikasi dari Harvard Medical School dalam mengikuti pelatihan mengenai “Obesity Medicine.” Beberapa kali beliau juga aktif menjadi narasumber acara mengenai gizi di televisi, radio, surat kabar, sosial media, hingga seminar. Di tengah aktivitasnya, beliau kini menjadi tim medis di Persatuan Atletik Seluruh Indonesia. Dokter Raissa bisa ditemui di tempat praktik pribadinya di Sawo 15 Menteng, atau di RS Pondok Indah - Puri Indah dan di RS Metropolitan Medical Center.

Apakah keto diet yang aman untuk tekanan darah tinggi


Many of our existing anticonvulsant medications exert effects on inhibitory neurotransmission, and more specifically, by enhancing synaptic levels of γ-aminobutyric acid (GABA) or modulating post-synaptic GABAA receptors (Meldrum & Rogawski, 2007; White et al., 2007). Examples of such agents include tiagabine, vigabatrin, benzodiazepines, barbiturates, felbamate, and topiramate. Thus, given the wealth of information regarding GABAergic neurotransmission, one possibility is that the KD, perhaps through ketone bodies, might be responsible for elevating synaptic levels of GABA, which would then yield an inhibitory (and potentially anticonvulsant) effect.

Apa tingkat keton baik untuk ketosis


Pilihlah lemak yang sehat termasuk lemak dari kelapa (santan, minyak kelapa), minyak zaitun, alpukat, chia, kacang rendah karbo (almond, kenari). Sebisa mungkin menghindari lemak dari hewan yang disuntik hormon, mengandung GMO, serta makanan proses dalam kemasan dengan tambahan kimia sintetik (perasa, pewarna, pengawet). Hindari juga minyak yang mengandung transfat seperti minyak canola, kedelai dan bunga matahari.

keto diet makanan penutup


Trim Pill Keto helps to boost the metabolism level within the body that will allow you to eliminate weight the easy way. It enables to burn off the extra fat cells in the body as well as stops the creation of excessive fat cells. The solution guarantees you excellent weight loss procedure and can help you eliminate weight any extreme diet or exercise. What Forskolin found in the item stimulates the generation of cAMP in the body that triggers the citrate lyase enzyme in the body. The solution further behaves on the metabolism amount that helps you attain lean body mass. It can help to break down the fat in the body which have been kept for long and are helping you look fat, unhealthy and ugly. By taking advantage of the solution, one can quickly achieve the desired body shape in less period.

Apa yang bisa saya makan yang memiliki nol kalori


Jadi beberapa telur bayam tumis itu dan beberapa mentega yang Anda tahu tambahkan sepotong daging setengah dari daging alpukat, benar Anda suka telur daging alpukat benar semua orang suka itu dan yang seharusnya bertahan Anda semoga sampai makan malam, tetapi jika Anda lapar salah satu makanan ringan yang saya santap, kalian adalah kacang makadamia yang tinggi lemak rendah karbohidrat sangat enak dan itu akan membuat saya gila, karena Anda tahu kita semua tumbuh dalam permainan, para akademisi memiliki terlalu banyak lemak di dalamnya.

Apa tanda-tanda bahwa Anda berada di ketosis


Menu Diet Keto – Diet ketogenik merupakan diet rendah karbohidrat namun tinggi lemak yang menawarkan banyak manfaat bagi kesehatan. Lebih dari 20 penelitian menujukkan bahwa jenis diet ini dapat membantu menurunkan berat badan dan meningkatkan kesehatan. Diet ketogenik ini juga mungkin bermanfaat bagi penderita diabetes, kanker, epilepsi dan juga penyakit alzheimer.

Trim Pill Keto helped me attain the very best body ever. I was From slimming straps to crash diets, I have tried what not, however, the problem was still there. Luckily, I got to learn about Trim Pill Keto from among my friends, and I thought to give it a go. I began using it, and this is the consequence — I’m now very slim, healthy and more beautiful. Not only this, I feel energetic and active during the day, and can comfortably wear my favorite outfits.

Bagaimana cara bergabung Keto


Keto pills use a powerful fat burning ketone, Beta-hydroxybutyrate (BHB), which has been modified to produce the same fat burning results as the actual keto diet. Taking the keto pill daily will allow the BHB to start the keto process in your body. Your body will go into ketosis with a simple pill instead of having to eat certain foods to change your body’s fuel source from carbs to ketones.

Dapatkah saya memiliki es krim di keto


What’s really commendable about the Keto Diet app is that it will allow you to track all the foods you eat on a daily basis. You can easily monitor your calorie intake and many other facets of your diet. The app is not just about shedding off your excess pounds; it’s a tool that will help you in your bid to adopt a healthier lifestyle. Aside from restricting your carbohydrate intake, you’ll learn why it’s imperative to follow a whole foods based approach and incorporate healthy fat sources in your daily diet. 

keto diet xndo


Thus, if fatty acids (and perhaps more specifically, polyunsaturated fatty acids or PUFAs), enhance mitochondrial uncoupling, and if this basic downstream mechanism is responsible for both anticonvulsant and neuroprotective effects (which has yet to be demonstrated), then could taking a chemical uncoupler such as 2,4-dinitrophenol (DNP) render the same effects? Of course, it is well known that DNP, a potent mitochondrial uncoupler that greatly increases the basal metabolic rate, and once used to treat obesity in the 1930’s, has a major untoward side-effect profile – namely, high fever and the risk of death. Clearly, if mitochondrial uncoupling were to represent the essential target, then less potent (and less toxic) compounds are required, and novel delivery systems need to be developed.

rencana diet 168 keto


Ketika menjalani keto, menghindari asupan karbohidrat, jangan sampai kita malah konsumsi juga bahan makanan yang tidak sehat. Waspadalah terhadap makanan dengan keterangan “sugar free”, tapi menambahkan banyak pemanis buatan yang berbahaya seperti aspartam, sucralose dan sakarin. Pengganti gula ini mungkin tidak memiliki kalori dan nol gram gula, tetapi dalam banyak riset menyebabkan sakit kepala, gangguan pencernaan, migrain, gangguan mood dan bahkan memicu kanker.
Wkt di Georgia, lunch di Waffle House, sungguh sangat pingin Biscuit sampe akhirnya pesen 1, disayang2 makannya (1 dibagi 8 krn karbonya gede bokkk😜) Nahhh sekarang pingin banget Biscuits tanpa rasa bersalah…. Tadaaaaa…. Jadi deh 😍 Senangnya 😍😍😍 Beneran ini… Rasanya sama kayak yg asli… Moist juga 😍😍😍 #2tahunKetoLifestyle Keto Biscuits Ingredients: 1 ½ cups superfine almond flour …
Sudah lebih dari setahun ketogenic ini menjadi gelombang trend diet baru di Indonesia. Mulai dari info di facebook, lalu di arisan, ketemuan sama saudara, bahkan banyak selebritis dan influencer merasakan pola makan ketogenik ini. Mungkin baru sekarang Anda berpikir untuk mencoba sendiri. Secara teori, banyak dari Anda yang mungkin merasa sulit menghilangkan nasi, mie, roti dari makanan sehari-hari, dan untuk mengkonsumsi lemak. Tapi banyak juga yang bisa melaluinya dengan mudah kok. Dan tentu yang siap berubah akan mendapatkan manfaat sehatnya.

Apa yang diet keto berdasarkan


Hal ini akan mempermudah Anda untuk makan teratur sampai periode langganan selesai. Cara seperti ini juga akan lebih mudah membantu Anda menurunkan berat badan. Jadi, jika Anda tidak mengikuti apa yang disediakan oleh penyedia katering, misalnya makan makanan lain di luar katering, tentu penurunan berat badan akan lebih sulit terjadi meski rencana diet sehat Anda lancar.
  Resep Brownies Panggang Coklat Keto – Lagi bingung mencari ide untuk kue ulang tahun anak, tiba-tiba dapat inspirasi dari resepnya Teh Eva Badru. Resep tersebut merupakan modikasi dari resep Muffin, hanya dilakukan beberapa penyesuaian. Dengan semangat saya mencoba menerjemahkan petunjuk yang didapat. Kebetulan ada sisa coklat batangan yang belum diolah, jadi saya ganti dengan coklat …

Dapatkah saya makan sebanyak lemak seperti yang saya inginkan di keto


Jadi Anda benar-benar lebih khawatir tentang roti daripada burger? ya saya berpikir tentang hal itu bisakah Anda melakukan ini? ya saya benar-benar melakukannya dan Anda tahu sedang dan saya menyukainya. Apakah terstruktur, saya butuh aturan, saya pasti aturan ya. baik saya kira saya tertarik tetapi saya akan jika saya bisa berbicara secara terbuka tentang beberapa kekhawatiran saya.
Diet keto yang ditargetkan sangat populer di kalangan atlet dan individu aktif yang menjalani gaya hidup keto tetapi membutuhkan lebih banyak karbohidrat. Ini membagikan tambahan 20-30 gram karbohidrat segera sebelum dan sesudah latihan untuk memungkinkan latihan dengan intensitas yang lebih tinggi dan peningkatan pemulihan. (Jumlah karbohidrat total mencapai 70-80 gram per hari.) Pilihan terbaik termasuk buah, susu atau makanan berbasis biji-bijian, atau produk nutrisi olahraga. Karena karbohidrat tambahan siap dibakar, mereka tidak akan disimpan sebagai lemak tubuh.

Bagaimana saya tahu golongan darah saya


Pada diet keto standar, Anda merencanakan semua makanan dan makanan ringan di sekitar lemak seperti alpukat, mentega, ghee, ikan berlemak dan daging, zaitun, dan minyak zaitun. Anda perlu mendapatkan sekitar 150 gram lemak per hari (jumlah yang hampir mencapai ¾ cangkir minyak zaitun dan tiga kali lipat apa yang mungkin Anda makan sekarang) untuk mengubah metabolisme Anda sehingga membakar lemak sebagai bahan bakar. Pada saat yang sama, Anda perlu memangkas karbohidrat Anda dari sekitar 300+ gram per hari menjadi tidak lebih dari 50 (sekitar jumlah yang ditemukan hanya dalam satu muffin blueberry). Itu berarti menempel pada sayuran hijau, sayuran non-starch, dan buah rendah karbohidrat seperti buah beri dan melon. Akhirnya, Anda akan makan protein yang moderat, yaitu sekitar 90 gram per hari atau 30 gram setiap kali makan (pikirkan 4 ons daging, ikan, atau unggas).

pil diet keto


Keto pills use a powerful fat burning ketone, Beta-hydroxybutyrate (BHB), which has been modified to produce the same fat burning results as the actual keto diet. Taking the keto pill daily will allow the BHB to start the keto process in your body. Your body will go into ketosis with a simple pill instead of having to eat certain foods to change your body’s fuel source from carbs to ketones.

Apakah bau urin Anda ketika Anda berada di ketosis


Pilihlah lemak yang sehat termasuk lemak dari kelapa (santan, minyak kelapa), minyak zaitun, alpukat, chia, kacang rendah karbo (almond, kenari). Sebisa mungkin menghindari lemak dari hewan yang disuntik hormon, mengandung GMO, serta makanan proses dalam kemasan dengan tambahan kimia sintetik (perasa, pewarna, pengawet). Hindari juga minyak yang mengandung transfat seperti minyak canola, kedelai dan bunga matahari.

keto diet makanan penutup


Dalam proses penurunan berat badan memang menu makanan yang sehat, baik dan bergizi perlu diperhatikan disamping itu juga perlunya mengatur pola makan. akan tetapi banyak orang tidak terlalu memperhatikan menu makanan dalam diet sehingga tidak sedikit yang gagal atau sudah berhasil tetapi kemudian berat badan naik kembali. oleh karena itu dalam diet selain melakukan aktivitas fisik juga harus didukung dengan menu makanan sehari-hari yang sehat agar berat badan tetap ideal.

Mengapa napas bau seperti kotoran


Over the past decade, much progress has been made in dissecting apart the mechanisms underlying the anticonvulsant (and potentially, neuroprotective) effects of the KD (Gasior et al., 2006; Bough & Rho, 2007). The complex systemic and metabolic changes induced by a high-fat, low-carbohydrate diet – not surprisingly – provide fertile ground for very innovative and speculative hypotheses linking certain adaptations to a net anticonvulsant effect, ones that by necessity take researchers back to the earlier days of introductory biochemistry and human physiology. While many intriguing concepts and research data have been reviewed systematically in the context of the international symposium from which this supplement stems, the fundamental question of how the KD works remains as tantalizing as ever.

Bagaimana saya tahu Keto bekerja


Resep Tahu Sutra Rumput Laut Keto – Sewaktu bersantap di sebuah restoran China, si sulung menunjuk gambar tahu sutra rumput laut dengan saus jamur yang menggugah selera. “Coba bikin kayak gini versi Keto mam”, gumamnya. Akhirnya saya mencoba membuat versi Ketonya dan senang sekali hasilnya tak jauh berbeda, saosnya sempurna! Saya menggunakan xantham gum sebagai …

Dapatkah Anda makan nasi di keto


An interesting feature of this app is that it allows you to share all your recipes with a chance to be featured in the app’s constantly updated recipe library. As of the time of writing, the Total Keto Diet still has some limitations but its developers vow to continue adding more useful features, including a macronutrient tracker. This app is essentially a one-stop-shop for everything related to the ketogenic diet. 

serat diet keto


Untuk memperdalam ilmunya, beliau selalu aktif mengikuti pelatihan mengenai gizi dan nutrisi hingga asupan nutrisi untuk penderita penyakit metabolik dan degeneratif. Pada tahun 2019, beliau mendapatkan sertifikasi dari Harvard Medical School dalam mengikuti pelatihan mengenai “Obesity Medicine.” Beberapa kali beliau juga aktif menjadi narasumber acara mengenai gizi di televisi, radio, surat kabar, sosial media, hingga seminar. Di tengah aktivitasnya, beliau kini menjadi tim medis di Persatuan Atletik Seluruh Indonesia. Dokter Raissa bisa ditemui di tempat praktik pribadinya di Sawo 15 Menteng, atau di RS Pondok Indah - Puri Indah dan di RS Metropolitan Medical Center.


Leptin is an important protein hormone that critically regulates energy intake and expenditure (Harvey, 2007; Hill et al., 2008). The mechanisms through which leptin exerts its effects on metabolism are largely unknown. Although leptin is predominantly found in adipocytes, it is also found highly expressed in areas of the hypothalamus. Interestingly, leptin modulates numerous membrane-bound ion channels, and exerts differential effects on neuronal excitability (Harvey, 2007).
Historically, many anticonvulsant medications have resulted from structural modifications of lead compounds that had themselves been discovered serendipitously. The mechanistic bases for their effectiveness have typically been elucidated post-hoc. At present, it is unclear which of many potential mechanisms reviewed in this supplement are relevant to the clinical effects of the KD. It would be far too difficult to integrate these numerous possibilities into a single unifying hypothesis (or a final common pathway), or to consider them simultaneously. Nevertheless, it might be instructive to consider each of these putative mechanisms one by one and ask a simple comparative question. If the mechanism or target in question is a critical determinant of the anticonvulsant efficacy of the KD, then would a similar intervention known to be based on that mechanism yield a comparable effect? Perhaps answering this question for each mechanistic speculation might help substantiate (or perhaps invalidate) that particular hypothesis.

Apa Rencana Pritikin Prinsip Diet


U. S.  Department of Agriculture Nutrient Data Laboratory, mengatakan dalam SF Gate bahwa putih telur ayam mengandung protein sedikit lebih banyak daripada kuning telur. Satu porsi putih telur besar mengandung 3,6 gram protein, sementara kuning telur mengandung 2,7 gram. Meski perbedaan kandungan protein antara kuning dan putih telur tak begitu seberapa, yang membedakan keduanya adalah kualitasnya.

Berapa lama Manis dan paket Low terakhir


The effectiveness of a supplement is due to the presence of different ingredients in it. These ingredients are chosen after a lot of research so that they do their job perfectly and the user benefits from them in the most prominent way possible. It is essential that the ingredients that are put in any formula are not only safe but are also organic or natural. In this way, the safety of customers is guaranteed. Synthetic ingredients are made in the lab so it is inevitable for them to have little bits of harmful chemicals in them. Also, they are treated with manufacturing practices that can prove to be harmful for the human health.

Yang memiliki Zoes Kitchen


Diet Ketogenik – Apa yang harus Anda ketahui tentang rencana makan diet Ketogenik ? untuk memulai, saya akan memberi tahu Anda kegiatan sehari-hari yang biasa saya lakukan. Saya memulai pagi saya dengan kopi. Semua orang suka kopi tapi saya akan menambahkan minyak kelapa dan mentega, haluskan, rasanya enak. Ini sebenarnya sangat mengenyangkan dan itu akan meminta saya beberapa jam dan hanya itu yang Anda miliki untuk sarapan, kopi dengan mentega di dalamnya, kopi dengan mentega dan minyak kelapa mencampurnya. Saya tahu ini kedengarannya tidak banyak tetapi sebenarnya sangat mengenyangkan, lemak pasti akan membuat Anda kenyang sepanjang hari dan itu sebabnya saya bertahan sampai siang hari tetapi memasukkan beberapa bacon bit ke dalamnya, oke bisa menjadi hal baru oke jadi bakar untuk makan siang.
Olahraga adalah cara diet sehat yang paling mudah untuk Anda lakukan. Mengatur porsi makan saja tidak akan sukses menurunkan berat badan jika tidak dibarengi olahraga rutin. Pasalnya, tubuh Anda tetap perlu membakar ekstra kalori yang masuk ke dalam tubuh, sekaligus juga membentuk otot. Kalau bukan dengan olahraga, dengan cara apa lagi lemak tubuh bisa dihilangkan?
Resep Tongkol Suwir Pedas Manado – Lagi ingin makan masakan Manado, jadi terpikir masak tongkol suwir pedas dan tumis kangkung bunga pepaya. Masakan Manado adalah salah satu masakan yang paling saya suka karena mirip dengan masakan Bali yang berciri khas pedas. Hanya saja bedanya masakan Bali biasanya menggunakan bumbu lengkap dimana kencur dan terasi selalu …
Furthermore, if the KD increases GABA levels in the brain, then such an effect is approximated by vigabatrin, an irreversible inhibitor of the degradative enzyme GABA-transaminase, as well as by tiagabine, a GABA re-uptake blocker that interferes with presnaptic GABA transporters (White et al., 2007). Yet, the anticonvulsant profile of the KD is distinct from that of vigabatrin and tiagabine (Hartman et al., 2007). The general approach of deriving another pill that enhances brain GABA levels may not be relevant or viable, since many seizure types seem to be exacerbated by agents that contribute to enhanced tonic inhibition, and extrasynaptic GABA receptors that mediate tonic inhibition are more sensitive to elevated ambient GABA concentrations (Sazgar & Bourgeois, 2005). Indeed, increased GABAergic inhibition in the cortex appears to underlie the mechanism of synchronization and seizure generation in two mouse models of autosomal dominant nocturnal frontal lobe epilepsy (Klassen et al, 2006)
Jadi beberapa telur bayam tumis itu dan beberapa mentega yang Anda tahu tambahkan sepotong daging setengah dari daging alpukat, benar Anda suka telur daging alpukat benar semua orang suka itu dan yang seharusnya bertahan Anda semoga sampai makan malam, tetapi jika Anda lapar salah satu makanan ringan yang saya santap, kalian adalah kacang makadamia yang tinggi lemak rendah karbohidrat sangat enak dan itu akan membuat saya gila, karena Anda tahu kita semua tumbuh dalam permainan, para akademisi memiliki terlalu banyak lemak di dalamnya.
One highly studied mechanism implicated in the clinical benefits of calorie restriction involves sirtuins, a large and diverse family of enzymes that regulate gene expression. The first sirtuin, silent information regulator 2 (Sir2), was described in yeast. Sir2 is a class III histone deacetylase that uses the cofactor nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+) in a catalytic reaction that releases nicotinamide (a feedback inhibitor) and O-acetyl ADP ribose (Imai et al. 2000; Marmorstein 2004; Sauve et al. 2006). It has been reported that increased Sir2 activity lengthens life span, and that calorie restriction increases Sir2 levels and does not promote longevity in SIR2 knockouts (Kaeberlein et al. 1999; Lin et al. 2000, 2004; Tissenbaum and Guarente 2001; Rogina and Helfand 2004). In mammals, calorie restriction increases the expression of Sirt1, the Sir2 mammalian ortholog, in various tissues, including brain. Resveratrol, a natural Sirt1 activator found in red wine, lengthens the life span of mice and prevents the age-related deterioration of their motor function (Cohen et al. 2004; Baur et al. 2006). Additionally, resveratrol stimulates AMP kinase activity in neurons (Dasgupta & Milbrandt, 2007), and more importantly, protects against kainic acid-induced seizures and oxidative stress in rats (Gupta et al., 2002).

Apakah Walmart membawa Slimfast Keto


Sudah lebih dari setahun ketogenic ini menjadi gelombang trend diet baru di Indonesia. Mulai dari info di facebook, lalu di arisan, ketemuan sama saudara, bahkan banyak selebritis dan influencer merasakan pola makan ketogenik ini. Mungkin baru sekarang Anda berpikir untuk mencoba sendiri. Secara teori, banyak dari Anda yang mungkin merasa sulit menghilangkan nasi, mie, roti dari makanan sehari-hari, dan untuk mengkonsumsi lemak. Tapi banyak juga yang bisa melaluinya dengan mudah kok. Dan tentu yang siap berubah akan mendapatkan manfaat sehatnya.
Jadi Anda benar-benar lebih khawatir tentang roti daripada burger? ya saya berpikir tentang hal itu bisakah Anda melakukan ini? ya saya benar-benar melakukannya dan Anda tahu sedang dan saya menyukainya. Apakah terstruktur, saya butuh aturan, saya pasti aturan ya. baik saya kira saya tertarik tetapi saya akan jika saya bisa berbicara secara terbuka tentang beberapa kekhawatiran saya.

Resep Tumis Bunga Pepaya Kangkung Khas Manado ini kesukaan saya dan suami. Di awal-awal mencoba menbuat sendiri, saya tidak tahu caranya agar bunga pepaya tidak pahit. Saya pikir sama caranya dengan mengolah pare, agar tidak pahit diremas-remas dengan garam terlebih dahulu. Meskipun pahitnya berkurang, tapi bentuk bunga pepaya jadi tidak bagus. Ternyata ada cara yang …

Kapan sebaiknya Anda mulai puasa intermiten pada keto

×